Solid Surface

Wat is solid surface?

Solid surface, vaak beter gekend onder de merknaam Corian, heeft een aantal grote voordelen:

Zo kan u het verkrijgen in een zeer ruim kleurenpalet. Maar dit is slechts het begin.

Het grootste voordeel van corian, ten opzichte van andere materialen is de flexibiliteit. Solid surface biedt de mogelijkheid golvende en organische vormen te maken die volledig naadloos zijn.

Daarnaast is het ook zoals de naam solid surface het zegt een ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Gemaakt uit aluminiumhydroxide en polymethyl-methacrylaat is het vocht- en hitte bestendig en zeer hard tegen krassen.

Een ander groot voordeel is dat het ‘repareerbaar‘ is. Na jaren gebruik kunnen wij het opnieuw in nieuwe staat herstellen.

Trespa Volkern

Wat is volkern?

Trespa is een merknaam voor volkern, een plaat gemaakt onder hoge druk en hoge temperatuur van houtsnippers of papier en hars. Deze wordt bedekt door een coatinglaag die het bestendig maakt tegen hoge temperaturen en vochtigheid.

Trespa heeft, door de manier waarop het wordt geproduceerd en de coating die wordt aangebracht een aantal belangrijke voordelen:

  • hygiënisch
  • vochtbestendig
  • verkrijgbaar in een breed gamma kleuren
  • gemakkelijk in onderhoud

Maatmeubilair laminaat, melamine ...

Traditionele materialen

Wanneer men denkt aan meubelen op maat wordt vaak in eerste instantie gedacht aan hout en haar nevenproducten zoals melamine, laminaat,  fineer…

Meubelmakers en interieurinrichters hebben lange tijd enkel met hout gewerkt. Hout is gemakkelijk te bewerken en verleent zich tot vele mogelijke uitwerkingen. U kan kiezen voor massief hout, laminaat, MDF, melamine … Elk met zijn eigen voordelen en ruime keuze aan kleuren.