Maatwerk in hout

Vroeger werden alle meubelen op maat volledig uit hout vervaardigd. Iedereen kent de tafels, stoelen, bureau’s, kasten … in eik, mahonie … Dan spreken we over massief hout. Het meubel bestaat dan enkel uit hout. Op vandaag worden dergelijke meubelen nog weinig gemaakt en gevraagd. Ze zijn vrij duur en kunnen vaak nog moeilijk onderscheiden worden van meubelen met een toplaag in laminaat of fineer.

VDB Productions maakt uw maatwerk in hout. Moderne stukken, gemaakt in MDF, spaanderplaat of multiplex, afgewerkt met een hoogwaardige laag laminaat, fineer … De mogelijkheden, zowel qua vorm als qua afwerking zijn onbeperkt. Ook in kleuren kan u kiezen uit een bredere waaier. Of u nu kiest voor een moderne look, klassiek, cottage … VDB Productions maakt iedere stijl, op maat van uw wensen.

Maatwerk in hout biedt vele mogelijkheden en wij denken graag met u mee hoe we uw woning, kantoor of winkel kunnen inrichten, volledig op maat van uw smaak en behoefte.

Contacteer ons voor meer mogelijkheden of een vrijblijvende offerte, op maat uiteraard!

Meubelen op maat
afgewerkt met fineer of laminaat

Wanneer er wordt gewerkt met fineer of laminaat bij het maken van meubelen op maat, zijn de fineer of laminaat niet het hoofdproduct. De meubelen worden gemaakt in plaatmateriaal zoals MDF, spaanplaat, multiplex of triplex. Daarop wordt een laag fineer of laminaat op aangebracht.

Fineer zijn hele dunne hout bladen, vaak niet meer dan 0,6 mm dik die op een draagplaat worden vastgelijmd. De dikte die wordt gebruikt is afhankelijk van het gebruik. Fineer bestaat in een groot aantal houtsoorten.
Laminaat bestaat uit verschillende laagjes samengeperste melamine harsen. Daar waar bij fineer een laagje ‘echt’ hout wordt gebruikt, wordt er bij laminaat een afbeelding/ foto van hout gebruikt om de houtlook te verkrijgen.